N-am pic de talent, dar perseverez

De fapt sunt un dezastru ambulant gata oricând să facă o boacănă. Nu îmi reuşeşte niciodată nimic, dar perseverez. O dată am încercat să fac o prăjitură cu morcovi şi am curăţat morcovul, l-am dat prin răzătoare şi l-am pus deoparte să fac compoziţia. Am bătut spumă 9 albuşuri, am pus făina, nucile şi am dat la cuptor. Când mă întorc spre masa de bucătărie văd morcovul. Oare ăsta unde venea pus? Mă duc mă uit la reţetă... şi îmi dau seamă că citisem alta fără morcov şi a rezultat un chec şi o grămadă de morcov ras.

 Sursă foto

Cele mai bune mâncăruri pe care le fac sunt cartofii prăjiţi, omletele şi sandvişurile. Cele din urmă sunt preferate pentru că necesită cea mai puţină muncă şi ies delicioase. Aşa că se iau frumos 2 felii de pâine şi se pun pe grătarul încins. După ce se fac pe o parte, se întorc şi apoi se pune primul strat, crema de brânză, apoi şunca şi o felie de roşie. Ăsta e sandvişul omului care nu ştie să gătească, dar încearcă să se trateze. 

În zilele când vin de la birou şi sunt cu burta goală şi acasă nu mă aşteaptă nimeni cu mâncare şi aş fi în stare să mânânc şi tablă ce pot face mai repede decât un sandviş? Cartofii prăjiţi durează până se fac, de omletă te saturi, aşa că iau frumos 2 felii de pâine peste care pun cremă de brânză cu verdeaţă, o felie de prosciutto, o frunză de salată şi gata masa. Ăsta e sandvişului omului care moare de foame şi nu are timp şi chef de gătit.

 Sursă foto

Mai gătesc şi sandvişul de duminică. Ăsta e un fel de sandviş mai elaborat aşa, că duminica am mai mult timp şi pot să experimentez. O dată era să dau foc la bucătărie dintr-un astfel de experiment, dar asta e altă poveste. Deci, duminica gătesc sandvişuri calde cu 2 felii de pâine prăjite pe grătar, peste ele pun cremă de brânză cu smântână, câte două felii de bacon prăjite pe grătar, felii de roşii şi deasupra ouă "poşate", adică ouă fără coajă fierte în apă. Yammy...

Voi ce gătiţi când nu aveţi timp/chef?

Articol scris pentru SuperBlog 2014

Labels: